Důvod, proč se už nelze vymlouvat, že nevím, kam ke zpovědi ;).

Nový vyhledávač zpovědí Confessio.cz

7. 7. 2013 13:27
Rubrika: Nezařazené

Protože jsem několik měsíců pobýval v Praze, často jsem se nacházel ve stavu, že naprosto netuším, kam vůbec můžu jít ke zpovědi. Neznal jsem tamější kostely, a už vůbec ne kdy se v nich slouží mše, a kdy tam někdo sedí ve zpovědnici. Abych Praze nekřivdil :), existuje přehled příležitostí ke svátosti smíření v Praze, ale upřímně, není to  žádná hitparáda.

Obecně vzato je snazší zjistit informace o bohoslužbách (Google, mapabohosluzeb.cz, stránky jednotlivých farností). Se zpověďmi je to však těžší. Často jsou uvedeny stylem "15 minut přede mší" (a kdy je mše?), nebo nejsou uvedeny vůbec. Spoléhá se na to, že farníci to prostě ví ("pan farář tu vždycky bývá").

Tak mi přišlo, že je tu prostor pro zbrusu novou aplikaci, která pokryje právě tuto potřebu - najít, kam můžu ke zpovědi, když neznám ani názvy kostelů. Dlouho mi trvalo, než jsem si našel čas aplikaci zveřejnit (což je právě teď), ale léto mi přijde jako poměrně příhodná doba, kdy se nejeden křesťan může najít v cizím městě s potřebou očistit svou duši :).

http://www.confessio.cz/

K aplikaci samotné: moc kostelů tam zatím nenajdete :). Nicméně spolehám na to, že je na signálech z každého města aspoň jeden člověk, a že se najde spousta aktivních přispěvatelů, kteří pomohou dát aktualizovanou databázi dohromady. Budu rád, když se každý, koho tato myšlenka zaujala, připojí do společenství Confessio.cz zde na Signálech, či do skupiny na Facebooku, a za každý email s informacemi o zpovědích v kterémkoli kostele v ČR či na Slovensku.

Vojtěch Dobeš

Zobrazeno 4219×

Komentáře

ObiSkyWalker

@Ferenc: Už musí být 2 měsíce po expiraci, protože už nemá ani záznam v registru domén.

Ferenc

@ObiSkyWalker: jj, je možné si ji koupit...

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona